Uw gouden munten verkopen

Wij kopen uw gouden munten graag in. Uiteraard wilt u een eerlijke prijs voor uw investering en daar kunnen wij u bij helpen.

Heeft u goud bij ons gekocht? Dan kopen wij dit altijd terug, conform onze terugkoopgarantie.

Goud dat u niet bij ons heeft gekocht, maar wel van een LMBA-gecertificeerde organisatie afkomstig is én wordt aangeboden in de originele verpakking, is altijd welkom. Wanneer het niet in originele verpakking wordt aangeboden of niet van een gecertificeerde organisatie afkomstig is, dan zullen wij het goud op echtheid controleren.

Bij ons gekocht

Directe inkoop volgens terugkoopgarantie

Mits aangeboden in originele verpakking met certificaat.

Niet bij ons gekocht

Wel LBMA-gecertificeerd

Dan bespreken we een eerlijke en marktconforme prijs. Mits aangeboden in originele verpakking

Niet LMBA-gecertificeerd

Goud wordt door ons op echtheid gecontroleerd alvorens we met u een eerlijke prijs bespreken.

Gouden munten verkopen

Bij Rothuis.com kunt u uw gouden munten voor een eerlijke prijs verkopen. Onze erkende taxateurs staan klaar om u te helpen bij de waardebepaling en verkoop van uw gouden munten. Bij de waardebepaling houden we niet alleen rekening met de goudwaarde, maar ook met de verzamelwaarde. De verzamelwaarde wordt bepaald door bijvoorbeeld het jaartal en de kwaliteit van de munt. Onze taxateurs kijken samen met u naar de gouden munten die u meebrengt én ze kunnen u informeren over de munt.

Gouden vijfje verkopen

De gouden vijf Gulden, ook wel het gouden vijfje genoemd, behoort tot één van de meest bekende beleggingsmunten uitgegeven in Nederland. De munt is geslagen vanaf 1826 tot en met 1912.

De gouden vijf Gulden munt heeft een brutogewicht van 3,36 gram met een goudkaraat van 21,6, oftewel 900/000dzn. Dit houdt in dat het gouden vijfje een netto goud gewicht heeft van 3,024 gram (puur goud). De waarde van het gouden vijfje wordt sterk beïnvloed voor de actuele goudprijs. Echter zijn er ook enkele uitgaven met veel hogere waarde dan alleen de goudwaarde. Jaartal en kwaliteit zijn van groot belang voor verzamelaars. Wij kopen ook gouden vijfjes met een verzamelwaarde, wij hebben deze kennis in huis en adviseren u hierover graag.

Gouden tientje verkopen

De gouden tien Gulden, ook wel het gouden tientje genoemd, is misschien wel de meest bekende beleggingsmunt die Nederland uitgebracht heeft. De eerste uitgave is van 1818 het gouden tientje is tot 1933 uitgebracht, de laatste is van Wilhelmina.

In het gouden tientje is 6,048 gram puur goud verwerkt. Het brutogewicht van de munt is 6,72 gram. De munt heeft dus een zuiverheid van 90%. Sommige exemplaren, zoals het gouden tientje uit 1892 (beeltenis Wilhelmina, slecht 61 stuks geslagen), zijn erg geliefd en moeilijk verkrijgbaar. Hierdoor is de verzamelwaarde hoger. Wij informeren u graag over de waarde van uw munt.

gouden Brittania verkopen

De gouden Brittania munt is de eerste Europese gouden beleggingsmunt, en verscheen voor het eerst in 1987. Op de voorkant van de munt prijkt Brittania of Lady Brittania, de krijgshaftige maagd en zinnebeeld van het Verenigd Koninkrijk.

De gouden Brittania munt heeft een brutogewicht van 31,10 gram met een goudkaraat van 22op de achterkant Koningin Elisabeth II. De munt heeft een legering van goud met zilver, waardoor de munt een zilveren gloed heeft. Er bestaan ook kleinere uitvoeringen met een gewicht van: 1/2 ounce, 1/4 ounce en 1/10 ounce.

Gouden Krugerrand verkopen

De oudste bestaande beleggingsmunt is de gouden Krugerrand munt uit Zuid Afrika, die daar sinds 1967 (zo lang bestaat die beleggingsmunten dus nog niet) wordt geslagen en uitgegeven.

De munt is vernoemd naar de Zuid-Afrikaanse politicus Paul Kruger, de laatste president van de republiek Transvaal. De munt heeft een goudgehalte van 91,67%, wat gelijkstaat aan 22 karaat. De andere ruim acht procent van de munt bestaat uit koper. Omdat deze beleggingsmunt in Zuid Afrika een wettig betaalmiddel is, is er gekozen voor een legering van goud met koper – zodat de munt wat harder wordt. Door de toevoeging van het koper krijgt de munt een oranje gloed.

Er bestaan ook kleinere uitvoeringen met een gewicht van: ‘Fynegoud 1/2 oz fine gold’, ‘Fynegoud 1/4 oz fine gold’ en ‘Fynegoud 1/10 oz fine gold’.

gouden Maple Leaf verkopen

De nationale beleggingsmunt van Canada, de gouden Maple Leaf munt, wordt sinds 1979 uitgegeven en is daarmee, na de Krugerrand, de tweede beleggingsmunt ter wereld. De voorkant van de munt is gebaseerd op het nationale embleem van Canada: het blad van de esdoorn, de maple tree. Op de achterkant van de munt staat het portret van koningin Elizabeth II.

De gouden Maple Leaf munt bestaat uit 99,99 procent puur goud – het hoogste goudpercentage wereldwijd. Het is de meest verkochte gouden munt ter wereld, juist ook omdat het goudpercentage van de munt zo hoog is – hoger dan de 22-karaats Krugerrand.

Er bestaan ook kleinere uitvoeringen met een gewicht van 1/2 oz., 1/4 oz., 1/10 oz. en ​1/20 oz.

Gouden panda munt verkopen

De gouden Panda munt is de officiële munt van China en werd in 1982 voor het eerst geslagen in de Volksrepubliek China. Het design van de munt verandert jaarlijks – alhoewel het nationale symbool én naamgever van de munt natuurlijk nooit zal ontbreken op het ontwerp.

Met een zuiverheid van 99,99% behoren deze munten tot de zuiverste beleggingsmunten ter wereld, al zijn ze in het westen minder populair dan bijvoorbeeld de Krugerrand of de Maple Leaf. Anders dan andere munten, wordt het gewicht van de munt niet in ounce, maar in gram geduid.

30 gram is de grootste uitvoering. Daarnaast zijn ook gouden panda munten van 15 gram, 8 gram, 3 gram en 1 gram.

gouden Wiener Philharmoniker verkopen

De gouden Wiener Philharmoniker munt, de bullionmunt van Oostenrijk, verschijnt sinds 1989. De munt toont aan de voorkant het orgel van de Musikverein, een beroemde concertzaal in Wenen. Op de achterzijde wordt een verzameling instrumenten van het Weens Philharmonisch Orkest getoond – vandaar ook wel de naam ‘Wiener Philharmoniker’.

De gouden Wiener Philharmoniker munt bestaat uit 99,99 procent puur goud. Er bestaan ook kleinere uitvoeringen met een gewicht van 1/2 oz., 1/4 oz. en 1/10 oz.

Invloed op de goudprijs

Er zijn verschillende factoren die effect hebben op de goudprijs. Het is belangrijk om hiervan op de hoogte te zijn, voordat u besluit uw goud te verkopen.

Goudvraag

Een oud economisch principe. Hoe groter de vraag, hoe hoger de prijs. Banken vullen hun goud voorraden aan en verkopen hier ook weer delen van. Recentelijk zien we dat (centrale) banken investeren in enorme hoeveelheden goud. Ook wordt (fysiek) goud steeds meer gebruikt in beleggingsportefeuilles.

Goudaanbod

Hoewel er nog steeds veel goud gewonnen wordt, raken steeds meer delfplaatsen uitgeput en wordt het steeds lastiger om de marktvraag te beantwoorden met nieuw goud. ‘Oud’ goud wordt vanwege de hoge goudprijs steeds meer ingeleverd en verkocht. Dit bestaande en gerecycled goud komt weer in omloop op de markt.

De Amerikaanse dollarkoers (USD)

De goudprijs is onlosmakelijk verbonden met de USD. Omdat de goudprijs wordt uitgedrukt in USD, heeft een stijgende dollarkoers een negatief effect op de goudprijs en vice versa.

Economische situatie

In een sterke economie zien we vaak een afnemende behoefte naar goud, terwijl we in een onzekere economie zien dat mensen kiezen voor de veiligheid van goud en hierin investeren.

Politieke situatie

Net als de invloed die de economische situatie op de goudprijs heeft, heeft de politiek situatie dat ook. Goud wordt gezien als een financieel stabiele factor in tijden van onrust.

Inflatie

Bij toenemende inflatie stijgt doorgaans de vraag naar goud, omdat het gezien wordt als waardevast. 

App ons

Stuur ons een WhatsApp bericht

BEL ONS

Vragen of afspraak maken?

Mail ons

Stuur ons een bericht