Uw goudbaren verkopen

Goudbaren kopen wij graag in. Uiteraard wilt u een eerlijke prijs voor uw investering en daar kunnen wij u bij helpen.

HHeeft u goud bij ons gekocht? Dan kopen wij dit altijd terug, conform onze terugkoopgarantie.

Goud dat u niet bij ons heeft gekocht, maar wel van een LMBA-gecertificeerde organisatie afkomstig is én wordt aangeboden in de originele verpakking, is altijd welkom. Wanneer het niet in originele verpakking wordt aangeboden of niet van een gecertificeerde organisatie afkomstig is, dan zullen wij het goud op echtheid controleren.

Bij ons gekocht

Directe inkoop volgens terugkoopgarantie

Mits aangeboden in originele verpakking met certificaat.

Niet bij ons gekocht

Wel LBMA-gecertificeerd

Dan bespreken we een eerlijke en marktconforme prijs. Mits aangeboden in originele verpakking

Niet LMBA-gecertificeerd

Goud wordt door ons op echtheid gecontroleerd alvorens we met u een eerlijke prijs bespreken.

Invloed op de goudprijs

Er zijn verschillende factoren die effect hebben op de goudprijs. Het is belangrijk om hiervan op de hoogte te zijn, voordat u besluit uw goud te verkopen.

Goudvraag

Een oud economisch principe. Hoe groter de vraag, hoe hoger de prijs. Banken vullen hun goud voorraden aan en verkopen hier ook weer delen van. Recentelijk zien we dat (centrale) banken investeren in enorme hoeveelheden goud. Ook wordt (fysiek) goud steeds meer gebruikt in beleggingsportefeuilles.

Goudaanbod

Hoewel er nog steeds veel goud gewonnen wordt, raken steeds meer delfplaatsen uitgeput en wordt het steeds lastiger om de marktvraag te beantwoorden met nieuw goud. ‘Oud’ goud wordt vanwege de hoge goudprijs steeds meer ingeleverd en verkocht. Dit bestaande en gerecycled goud komt weer in omloop op de markt.

De Amerikaanse dollarkoers (USD)

De goudprijs is onlosmakelijk verbonden met de USD. Omdat de goudprijs wordt uitgedrukt in USD, heeft een stijgende dollarkoers een negatief effect op de goudprijs en vice versa.

Economische situatie

In een sterke economie zien we vaak een afnemende behoefte naar goud, terwijl we in een onzekere economie zien dat mensen kiezen voor de veiligheid van goud en hierin investeren.

Politieke situatie

Net als de invloed die de economische situatie op de goudprijs heeft, heeft de politiek situatie dat ook. Goud wordt gezien als een financieel stabiele factor in tijden van onrust.

Inflatie

Bij toenemende inflatie stijgt doorgaans de vraag naar goud, omdat het gezien wordt als waardevast. 

App ons

Stuur ons een WhatsApp bericht

BEL ONS

Vragen of afspraak maken?

Mail ons

Stuur ons een bericht