Het kopen van gouden munten is een prachtige hobby, en bovenal een zeer interessante belegging. Veel gouden munten hebben zowel een grote historische waarde, als een grote intrinsieke waarde. Via Rothuis kunt u veilig investeren in een grote variatie gouden munten. Dit muntgoud heeft een zuiverheid van tenminste 90% en is hierdoor vrijgesteld van BTW.

Goud is een edelmetaal en wordt tegenwoordig gebruikt voor het vervaardigen van sieraden, elektronica en microchips. Ook in de medische wereld (geneeskunde en tandheelkunde) en ruimtevaart is de grondstof door de unieke eigenschappen immens populair. Door de eeuwen heen werd het ook als betaalmiddel gebruikt, maar tegenwoordig wordt het vooral gezien als interessante investering.

Gouden munten kopen

Veilig goud kopen
bij Rothuis

Persoonlijk advies

Wij adviseren u graag over de verschillende soorten goudbaren en de investeringsmogelijkheden.

Opslag faciliteren

Indien gewenst kunnen we een oplossing voor uw goudopslag faciliteren.

Laagdrempelig

U kunt bij ons goudbaren van 1 gram tot 1 kilo bestellen en diverse gouden munten kopen, zonder minimale of maximale afname hoeveelheid.

Terugkoop garantie

Wij hebben een terugkoop-garantie op basis van actuele marktprijs voor bij ons aangeschaft goud.

LBMA gecertificeerde goudleveranciers

Onze partners bestaan uitsluitend uit gecertificeerde leveranciers.

Gouden munten verzameling

Waarom gouden munten kopen?

Een aantrekkelijke investering

Beleggen in goud kan op verschillende manieren. Zo kunt u investeren in de welbekende goudbaren, maar kiest de echte verzamelaar toch vaak voor gouden munten. Gouden munten zijn door de extra arbeid die erin gaat zitten doorgaans iets duurder in aanschaf, maar leveren bij verkoop dan ook weer meer op. Daarnaast is muntgoud compact en kunt u met een relatief kleine investering beginnen.

Het kopen van gouden munten biedt alle traditionele voordelen van beleggingsgoud. Het is slijtvast en reageert niet op zuurstof in de lucht, waardoor het in een kluis oneindig lang bewaard kan worden. Ook is muntgoud met een zuiverheid vanaf 90% vrijgesteld van BTW, wat het voor beleggers een zeer aantrekkelijke investering maakt.

Achtergrond Franse lelie verloop

Verzamelmunt of beleggingsmunt

Verschil in prijs

Hoewel beide soorten muntgoud worden gebruikt om te verzamelen en te beleggen, zitten er een aantal kleine verschillen tussen beide. Verzamelmunten worden in een hogere kwaliteit vervaardigd (geslagen), waardoor de het ontwerp duidelijker is en de munten meer glimmen. Naast dat de kwaliteit hoger is, zijn ze vaak ook zeldzamer door een gelimiteerde oplage en is het productieproces duurder.

Kosten van beleggingsmunten ligt dichterbij de spotprijs, terwijl de prijs van verzamelmunten aanzienlijk hoger ligt.

Anders dan bij gouden verzamelmunten, is netto hoeveelheid puur goud bij gouden beleggingsmunten een belangrijke factor. Herkomst en jaartal spelen een minder belangrijke rol.

App ons

Stuur ons een WhatsApp bericht

BEL ONS

Vragen of afspraak maken?

Mail ons

Stuur ons een bericht